Kategorie receptů
Holštýnské telecí
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na polovině oleje osmahneme šunku nakrájenou na nudle, rozkrájené okurky a rajčata. Směs osolíme a nakonec spojíme rozkvedlaným vejcem. Nádivkou naplníme kapsu v telecím masu, otvor zašijeme nebo uzavřeme jehlou a maso osolíme. Do pekáče přidáme zbývající olej, máslo, maso a mírně podlijeme horkou vodou. Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, osolíme a povaříme. Pak šťávu přecedíme a zvolna povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Rajčata
60 g
Vejce
50 g
Jedlá sůl
12 g
Originál Váhalova šunka nejvyšší jakosti 2,2 kg
40 g
Okurky delikates 5-8 cm 720 ml. Chutné a křupavé!
60 g
Telecí maso 550 g
600 g
Pitná voda nesycená
200 g
Mouka jáhlová nativní 300 g
8 g
Olej řepkový
40 g