Kategorie receptů
Rajčata plněná mletým masem
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
22 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájíme najemno cibulku, rozmačkáme česnek a obojí osmahneme na oleji. Smícháme maso s česnekem, cibulkou, strouhankou, žloutkem, mozzarellou a nasekanou petrželkou, osolíme a opepříme. Odkrojíme vršky rajčat a vydlabeme vnitřek. Otočíme rajčata vzhůru nohama a necháme okapat zbývající šťávu. Poté je naplníme masovou směsí, přikryjeme vršky a pečeme na 180°C asi 30 až 40 minut. Osmahneme na oleji najemno nakrájenou cibulku, přidáme vnitřek z rajčat, rajčatový protlak a vaříme, dokud rajčata nezměknou. Osolíme a opepříme. Pečená rajčata podáváme s rajčatovou omáčkou a čerstvým chlebem, ozdobená lístky bazalky.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Rajčata
1000 g
Česnek
2 g
Petrželová nať
5 g
Bazalka čerstvá
5 g
Cibulka jarní
20 g
Mleté maso míchané
200 g
Žloutek
28 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
50 g
GranSasso mozzarella bocconcino 100 g
60 g
Jedlá sůl vakuová 1 kg
4 g
Olej slunečnicový
15 g