Kategorie receptů
Luhačovický špaček z mletého masa
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
60 minut
Postup přípravy
Hovězí a vepřové maso jemně nameleme, přidáme vejce, jemně nasekanou cibuli, mletou papriku, pepř, sůl a strouhanku. Důkladně promícháme. Z hotové směsi zhotovíme širší oválné řízky. Z jedné strany potřeme hořčicí, do středu položíme část klobásy a zavineme. Každý závitek obalíme v tenkém plátku slaniny a podle potřeby zajistíme páratkem. Připravené závitky vložíme do tukem vymazaného pekáče a zapečeme v troubě. Před dopečením každý závitek ozdobíme proužkem kečupu. Při podávání porci polejeme výpekem.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
120 g
Jedlá sůl
12 g
Mleté maso míchané
600 g
Hořčice plnotučná 450 g tuba
8 g
Pepř čtyř barev celý 16 g
1 g
Váhalova slanina 1,5 kg
120 g
Uherská klobása 280 g
120 g
Paprika sladká 35 g
2 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
12 g
Olej řepkový
48 g
Vejce
48 g