Kategorie receptů
Kapustové kuličky v rajské omáčce
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
38 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kapustu dáme do hrnce s vroucí osolenou vodou, povaříme a scedíme. Vychladlou kapustu smícháme s mletým masem, přidáme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou, přidáme trochu česneku, osolíme a opepříme. Vytvarujeme menší kuličky nebo karbanátky, obalíme je ve strouhance a pozvolna usmažíme dozlatova. Na oleji zpěníme cibuli, vlijeme konzervovaná rajčata, přidáme tymián a povaříme asi 20 min., až se rajčata rozpadnou a vznikne hladká hustá omáčka. Osolíme, chuť dotáhneme trochou cukru, případně opepříme. Do omáčky vložíme připravené kapustové kuličky a krátce prohřejeme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
160 g
Kapusta biela
450 g
Jedlá sůl
4 g
Mleté maso míchané
500 g
Pitná voda nesycená
250 g
Cukr krystal
10 g
Česnek sušený granulovaný 25 g
4 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Tymián 10 g
4 g
STROUHANKA pečivová bez lepku 350 g
80 g
Olej řepkový
20 g
Vejce
112 g