Kategorie receptů
Kuřecí plátky s citrónovo-bylinkovou omáčkou
Počet ingrediencí
13
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
17 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Každý plátek (4 plátky) kuřete zastříkáme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a obalíme zlehka v mouce. V nepřilnavé hlubší pánvi rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme. Přendáme na talíř.
Na pánvi orestujeme najemno nakrájenou cibuli. Snížíme teplotu a zalijeme vývarem a vaříme cca 6 min. Přidáme smetanu a vaříme dalších cca 5 min. Omáčku zahustíme dle potřeby hladkou moukou.
Poté ochutíme citrónem, přidáme bylinky a vložíme zpět plátky masa, které zahřejeme na teplotu vhodnou k okamžitému servírování.
Cibule volná
50 g
Česnek
2 g
Jedlá sůl
2 g
Petrželová nať
100 g
Citróny
50 g
Kuřecí maso
600 g
Kuřecí bujón
10 g
Pitná voda nesycená
250 g
Pepř černý mletý 20 g
1 g
Provensálské koření 15 g
10 g
Bezlepková mouka PROMIX®-PK - speciál 1000 g
40 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
250 g