Kuře šašlik mix
Postup přípravy
Do bílého jogurtu přidáme smetanu, zakápneme kávovou lžičkou olejem s utřeným česnekem a rozmícháme. Marinádu rozdělíme na tři díly. První bez úprav, druhý s přidáním polévkové lžíce koření Tandoori a třetí s kávovou lžičkou kurkumy. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nuggety o váze cca 40g/ks a vkládáme do připravených marinád. Zabalíme potravinářskou fólií a uložíme do chladu minimálně na jeden den. Na pánvi s olejem krátce opečeme podle barvy odleželé kuřecí nuggety a necháme vychladnout. Mezi tím si nakrájíme na větší měsíčky papriky, tomaty a cibuli. Na špejli napichujeme měsíčky zeleniny střídavě s barevným masem. Takto připravené špízy opepříme a osolíme. Vkládáme do rozehřáté trouby na 180 – 200°C. Zapékáme zhruba 7 - 10 minut. Ze zbylých marinád si uděláme omáčku. Do hrnce vložíme jogurtové marinády a svaříme na potřebnou hustotu. Zjemníme smetanou a přidáme oříšek změklého másla. Rozmixujeme tyčovým mixerem a přecedíme přes jemné sítko. Omáčku pak pozvolna svaříme na potřebné množství. Můžeme přidat trochu koření Tandoori Masala a kurkumy nejen na barvu, ale i na zlepšení chutě. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Na ozdobu použijeme salát.
Vytisknout recept (PDF)