Kategorie receptů
Kuře po horácku
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
4 g
Doba přípravy
60 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Kuře vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, zalijeme vodou a dobře rozvaříme. Slaninu nakrájíme na kostičky, necháme roztavit, přidáme nakrájenou cibuli a osmažíme. Do základu vložíme na plátky nakrájené žampióny, klobásu, rajčata, šťávu z pečeného kuřete. Vše podusíme, přidáme víno, dosolíme a povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
20 g
Rajčata
40 g
Jedlá sůl
8 g
Kuřecí maso
960 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
32 g
Žampión zahradní 500 g
40 g
Staročeská slanina 1,9 kg
24 g
Pitná voda nesycená
320 g
Gombasecká klobása 170 g
40 g
Pepř černý mletý 20 g
0.2 g
Krajanka máslo 250 g
24 g