Kategorie receptů
Kuře na španělský způsob
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
3 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Kuře očistíme, opláchneme a rozčtvrtíme. Jednotlivé porce osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Do tuku zbylého od opékání přidáme polovinu dávky másla a osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli. K cibuli přidáme jemně rozsekaný česnek a protlak, základ zalijeme vodou a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme kuře, přikryjeme a podusíme. Asi po půl hodině přidáme ke kuřatům šunku nakrájenou na nudličky a podušenou na zbylém másle, přilijeme bílé víno a maso dodusíme. Nakonec šťávu přisolíme a krátce povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Česnek
8 g
Jedlá sůl
8 g
Kuřecí maso
960 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
80 g
Originál Váhalova šunka nejvyšší jakosti 2,2 kg
80 g
Pitná voda nesycená
120 g
Pepř černý mletý 20 g
0.4 g
Olej řepkový
40 g
Krajanka máslo 250 g
40 g