Kategorie receptů
Indické kuře
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
9 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejprve si připravíme marinádu: do sklenice nalijeme asi 1,5 dcl oleje, citrónovou šťávu, přidáme 4 stroužky česneku, kousek nastrouhaného čerstvého kořene zázvoru (stejné množství jako česneku), 2 lžičky kari a 2 lžičky papriky. Pořádně promícháme.
Do pekáče nalijeme trochu oliváče, poklademe nadrobno pokrájenou cibulí. Na cibuli vložíme osolené porce kuřete. Kuře polijeme bohatě marinádou a dáme péct na 180°C asi 1,5 hod. Kuře během pečení podléváme vodou. Na závěr pečení odkryjeme, ať se udělá kůrčička, přilijme do pekáče smetanu rozšlehanou s trochou mouky na zahuštění. Necháme pořádně propéct. Podáváme nejlépe s rýží.
Cibule volná
80 g
Česnek
4 g
Jedlá sůl
5 g
Citróny
15 g
Zázvor čerstvý
4 g
Kuřecí maso
600 g
Olivový olej
160 g
Bezlepková mouka Nomix 500 g
10 g
Jihočeská smetana ke šlehání 33% 250 ml
250 g
Paprika sladká 35 g
10 g