Cizrnový guláš
Postup přípravy
Maso dáme povařit asi tak do litru vody. Zatímco se vaří maso, připravíme si zeleninu. Brambory (4 ks) oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev nakrájíme na kousky. V hrnci na olivovém oleji orestujeme nakrájenou mrkev a plátky česneku (2 stroužky). Přidáme brambory, veškeré koření (lžička římského kmínu 1/2 lžičky pálivé papriky lžička sladké papriky lžička kurkumy pepř, sůl), zalijeme vývarem a dusíme 10 minut. Poté přidáme okapanou cizrnu, kterou uvaříme dle návodu, natrhané kuřecí maso a rajče nakrájené na kostičky. Dusíme přibližně dalších 10 minut, až se tekutina dost odpaří a pokrm nabude gulášové hustoty. Vypneme plotnu a necháme odstát. Je čas završit dílo smetanou a kokosovým olejem. Už nevaříme, aby se smetana nesrazila. Guláš dosolíme, opepříme a ozdobíme čerstvými bylinkami, nejlépe koriandrem. Koriandr můžeme nahradit hladkolistou zelenou petrželkou a kokosový olej lžící panenského olivového. Získáme tak novou chuť.
Vytisknout recept (PDF)