Bramborové noky s gorgonzolou a kuřecím masem na česneku s kurkumou
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (300 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Kuřecí prsíčka nakrájíme podélně na 4 mm slabé plátky. Přidáme kurkumu a zakápneme olejem. Promícháme a uložíme do chladu odležet. Na pánvi s rozehřátým olejem opečeme po obou stranách nepatrně opepřené a osolené marinované kuřecí maso. Poté bez tuku odložíme pod gril na teplo. Na másle v hrnci krátce orestujeme cibuli a česnek. Zalijeme smetanou s mlékem a přivedeme k varu. Teplotu zmírníme a stálého míchání metlou přidáme gorgonzolu s kousky změklého másla. Krátce povaříme, stáhneme z tepla a rozmixujeme tyčovým mixerem. Dochutíme čerstvě mletým pepřem, muškátovým oříškem. Nesolíme, protože sýr je dostatečně slaný. Do vyhřátých a máslem lehce vytřených hlubokých talířů dáme nejprve teplé noky, které přelijeme sýrovou omáčkou. Nakonec navršíme opečená kuřecí prsíčka a dáme pod rozehřátý gril krátce zazlátnout. Hotové jídlo dozdobíme tomaty a bazalkou.
Vytisknout recept (PDF)