Kategorie receptů
Dušený králík v houbové omáčce
Počet ingrediencí
12
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
1 hodina a 30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Králíka částečně vykostíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme na sádle. Maso vyndáme a ve výpeku osmahneme drobně nakrájenou slaninu, pak vložíme houby, opepříme, přidáme mletý\ kmín, vrátíme maso, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka ( můžeme buď v tlakovém hrnci, nebo v troubě). Nakonec přidáme nakrájený pórek a dodusíme. Vyndáme maso a omáčku zahustíme jíškou a povaříme. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Vytisknout recept (PDF)Pórek
200 g
Jedlá sůl
5 g
Kmín celý
3 g
Houby čerstvé
250 g
Králičí plec+hruď 1 kg
400 g
Sádlo
20 g
Staročeská slanina 1,9 kg
100 g
Pitná voda nesycená
500 g
Králičí kýta
400 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Jíška světlá bez lepku 250 g
15 g