Kategorie receptů
Hovězí ragů s olivami
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
10 g
Doba přípravy
40 minut
Postup přípravy
Hovězí kýtu nakrájíme na kousky, oloupanou cibuli a česnek nadrobno, mrkev a olivy na kolečka.
V pánvi vhodné do trouby opečeme na oleji cibuli s česnekem. Vsypeme maso, posypeme drceným kmínem, přidáme bobkový list a opečeme ze všech stran. Vmícháme mrkev a olivy. Podlijeme rajčaty, vínem a vývarem. Osolíme, opepříme, okořeníme bazalkou, přiklopíme a pečeme na 160°C 2–2,5 hodiny doměkka. Občas promícháme.
Ragú podáváme s rýží.
Cibule volná
40 g
Mrkev
60 g
Česnek
3 g
Jedlá sůl
5 g
Kmín celý
4 g
Olivový olej
40 g
Svatovavřinecké pozdní sběr víno suché červené 0,75 l
100 g
Olivy zelené
190 g
Hovězí zadní
600 g
Bobkový list 5 g
0.4 g
Pitná voda nesycená
200 g
Bazalka 10 g
5 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Podravka rajčata pasírováná 500 g
390 g