Kategorie receptů
Hovězí líčka sous vide s bramboro-batatovou kaší s pečeným česnekem a pažitkou
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
56 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Maso připravíme podle návodu, nejlépe upečeme v troubě v zapékací míse s podlitím trochou vody, 30 minut při 220 °C. Z palice česneku odřízneme vršek, volné stroužky oloupeme, vše zakápneme olivovým olejem, posolíme, zabalíme do alobalu. Pečeme v troubě souběžně s masem. Upečený česnek z palice vymačkáme, volné stroužky odložíme k podávání. Batáty a brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, uvaříme doměkka v osolené vodě, scedíme, rozmačkáme, přidáme nakrájené máslo, ohřátou smetanu, sůl, vymačkaný česnek, většinu nakrájené pažitky a vymícháme hladkou kaši. Porci masa na talíři přelijeme výpekem, kaši ozdobíme zbylou pažitkou a opečeným stroužkem česneku.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
700 g
Česnek
20 g
Jedlá sůl
2 g
Pažitka
10 g
Olivový olej
20 g
Pitná voda nesycená
100 g
Batáty sladké
500 g
Krajanka smetana ke šlehání 250 ml
100 g
Krajanka máslo 250 g
100 g