Bourguignon
Postup přípravy
Maso pokrájíme na kostičky velikosti sousta a v míse ho promícháme s cibulí, mrkví a česnekem, zalijeme vínem Grenache Syrah Carignan, přidáme svazek bylin a necháme přes noc marinovat. Potom scedíme, bylinky vyndáme a spolu s marinádou uschováme. V silnostěnném širším hrnci rozpálíme olej a pak na něm zprudka osmahneme okapané maso a zeleninu. Abychom zabránili dušení, směs stále mícháme. Poté osolíme a opepříme, přilijeme marinádu i bylinky, 2 bobkové listy, 7 kuliček pepře a přiklopené dusíme na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podléváme hovězím vývarem. Máslo dáme do menší mističky, přidáme k němu mouku a prsty třeme dohladka. Pak ze směsi uděláme dvě menší kuličky a těmi zahustíme bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidáme protlak a krátce povaříme. Podáváme s grahamovou bagetkou.
Vytisknout recept (PDF)