Kategorie receptů
Hovězí se žampiónovou omáčkou
Počet ingrediencí
11
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
80 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Opláchnuté díly hovězího masa vložíme do vařící, osolené vody a zvolna vaříme doměkka. Dle potřeby můžeme během vaření dolévat vodu. Na omáčku si nakrájíme cibuli, mírně zpěníme na oleji, přidáme mouku a připravíme zásmažku. Zalijeme ji mlékem a vývarem z masa, rozšleháme, mírně osolíme a dobře provaříme. Ke konci varu zjemníme omáčku smetanou, přikyselíme octem, procedíme, přidáme na másle podušené žampióny a omáčku povaříme.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
60 g
Jedlá sůl
4 g
Ocet kvasný lihový 1 l
8 g
Hovězí přední
480 g
Žampión zahradní 500 g
120 g
Pitná voda nesycená
480 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
40 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
240 g
10% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
80 g
Olej řepkový
20 g