Kategorie receptů
Ořechové rohlíčky
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
41 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nameleme si ořechy. Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které necháme alespoň půl hodiny odležet v lednici. Z odleželého těsta tvarujeme rohlíčky, které dáváme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 175 °C do zrůžovění, tj. asi 12-15 minut. Rohlíčky ozdobíme krémem. Z mléka a směsi (30 g) uvaříme kaši. Po vychladnutí do kaše zašleháme máslo a cukr (50 g). Krém naneseme na rohlíčky a dozdobíme čokoládou.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
200 g
Vlašské ořechy jádra
200 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
250 g
Cukr krystal
250 g
Univerzální směs bez lepku 550 g
190 g
Krajanka máslo 250 g
250 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
3 g