Kategorie receptů
Měkké perníčky z kukuřičné mouky
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
12
Sacharidy na jednu porci
45 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V míse promícháme mouku, cukr, jedlou sodu, skořici a mletý hřebíček.
Přidáme změklý tuk, med a rozšlehané vejce a vypracujeme tuhé těsto.
Vypracované těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme ideálně přes noc v chladničce.
Druhý den ho na pomoučeném vále vyválíme, vykrajujeme perníčky různých tvarů a ozdobíme je ořechem nebo slunečnicovými semínky. Pečeme je v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut dozlatova.
Tyto perníčky jsou měkkoučké a mají dlouhou trvanlivost.
Vytisknout recept (PDF)
Cukr moučka
150 g
Jedlá soda 50 g
5 g
Hřebíček celý 30 g
2 g
Skořice mletá 40 g
5 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
150 g
Včelí med luční 250 g
100 g
Lískové ořechy
30 g
Krajanka máslo 250 g
60 g
Vejce
100 g