Kategorie receptů
Bezlepková citronová srdíčka
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
20
Sacharidy na jednu porci
14 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Tři žloutky utřete s krystalovým cukrem, vanilkovým cukrem a pěti kapkami citronové šťávy. Přidejte oloupané mandle a vypracujte vláčné těsto. Pracovní plochu posypte trochou moučkového cukru a těsto na ní vyválejte na tloušťku asi 3 mm. Vypichujte srdíčka a pečte na plechu vyloženém pečicím papírem 12–15 minut. Z moučkového cukru a citronové šťávy utřete polevu a potřete jí ještě horká srdíčka. Můžeme ozdobit kandovanou citronovou kůrou.
Vytisknout recept (PDF)Citróny
5 g
Mandle jádra 200 g
200 g
Cukr krystal
120 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
40 g
Cukr moučka
105 g