Banánky bez lepku
Postup přípravy
Na vál dáme mouku a na plátky nakrájený tuk o pokojové teplotě. Potom přidáme cukr, 2 žloutky a nasypeme 2 pudingové prášky. Na válu vypracujeme hladké těsto, které dáme do ledničky na jednu hodinu odležet. Po odležení těsto dáváme po kouskách do strojku (mlýnek na maso se speciálním zvlněným nástavcem jako u kokosových koleček) a postupně odkrajujeme menší banánky. Ty na vymazaném plechu pečeme v troubě na 170 °C asi 20 minut. Teprve až po vychladnutí je opatrně sundáváme z plechu.
Dáváme si pozor při manipulaci s banánky, jsou totiž velmi křehké. Banánky promažeme rybízovou marmeládou, přilepíme je k sobě plochou stranou a dozdobíme rozehřátou čokoládou na vaření .
Marmeládu necháme ve vodní lázni a spíše jí pokapeme na banánky- jsou křehké a při mazání se hned lámou.