Kategorie receptů
Třená bábovka
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
36 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Mouku spolu s kakaem, solí a kypřicím práškem promícháme a prosejeme (můžeme zvolit i verzi bez přidaného kakaa). Vejce (5 ks) rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme se sladidlem Stévie na pevný sníh. Heru nebo máslo šleháme za postupného přidávání žloutků do pěny. Obě hmoty zlehka spojíme, přidáme mléko a spolu se sypkou směsí krátce promícháme. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme polohrubou moukou. Hotové těsto vložíme do upravené formy a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 170 °C asi 40 minut. Po vychladnutí vyjmeme z formy a servírujeme.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
250 g
Sladidlo Stevie sypká
90 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
200 g
Holandské kakao 100 g - krabička
30 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
300 g
Krajanka máslo 250 g
200 g