Kategorie receptů
Šlehačkové dukátky
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
74 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Do mísy vložíme 4 vejce, krupicový cukr, vanilkový extrakt a šleháme 5–7 minut do pěny. Zlehka vmícháme mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva. Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme pomocí cukrářského sáčku s ustřiženou špičkou hromádky o velikosti vlašského ořechu; dbáme na to, aby byly dostatečně daleko od sebe. Pečeme 5–7 minut v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova. Šlehačku vyšleháme spolu se 2 lžícemi moučkového cukru do tuha. Vložíme do cukrářského pytlíku a dáme na 30 minut do lednice. Po vychladnutí slepujeme kolečka z vnitřních stran šlehačkou k sobě. Použijeme cukrářský pytlík se zdobicí násadkou. Před podáváním zaprášíme moučkovým cukrem.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
200 g
Cukr krystal
110 g
Vanilkový cukr Dia 40 g
20 g
Cukr moučka
50 g
Bezlepková mouka Nomix 1 kg
150 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
10 g