Kategorie receptů
Sádlové koláčky povidlové bez kynutí
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
15
Sacharidy na jednu porci
60 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Ze všech surovin na těsto vypracujeme na vále hladkou hmotu a necháme ji chvíli odpočinout. Z těsta tvoříme malé bochánky, každý z nich trochu roztáhneme prsty a uděláme do něj důlek. Do důlků povidla. Koláče pečeme v rozehřáté troubě (zhruba na 190 °C), dokud jim nezezlátnou okraje. Ještě teplé koláčky potřeme rozpuštěným máslem (25 g) a pocukrujeme je.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
200 g
Jedlá sůl
2 g
Sádlo
300 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
150 g
Jihočeské máslo 82 % 250 g
275 g
Fala 42 g
100 g
Cukr krystal
2 g
Cukr moučka
20 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
1000 g