Kategorie receptů
Jablko - skořicová buchta bez lepku
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
8
Sacharidy na jednu porci
33 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Smícháme dohromady mouku, cukr, skořici, kypřící prášek, rozinky, ořechy a nastrohaná jablka. Přidáme rozmíchaná vejce s mlékem a rozpuštěným máslem. Nalejeme do dortové formy a pečeme zhruba na 190 stupňů 35 minut. Vršek posypeme lžící skořice s cukrem a pečeme dalších 10 minut.
Vytisknout recept (PDF)Vlašské ořechy jádra
20 g
Jihočeské mléko lahodné polotučné 1,5% 1 l
100 g
Cukr krystal
12 g
Rozinky
50 g
Skořice mletá 40 g
5 g
Rýžová mouka bez lepku 1000 g
250 g
Krajanka máslo 250 g
50 g
Vejce
100 g
Jablka červená
100 g