Cheesecake s jablky a skořicí
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 140 °C. Připravíme korpus: sušenky vložíme do robotu a rozsekáme je na drobečky. Přidáme mleté mandle a máslo, zpracujeme tak, aby se vše spojilo.
Vymažeme dortovou formu o průměru 22 cm a dno vyložíme pečicím papírem. Do formy natlačíme stejnoměrně silnou vrstvu korpusu a dáme vychladit. V robotu dohladka zpracujeme Cottage sýr, přidáme cukr, 3 vejce, lžíci citronové kůry a lžičku vanilkového extraktu nebo vanilkový cukr. Prošleháme a směs naneseme na připravený korpus.
Pečeme jednu hodinu a deset minut tak, aby byla náplň po okrajích zlatá a uprostřed se ještě lehce chvěla. Jablka (5 ks střední velikosti), nakrájíme na kostičky. Povaříme jablka v troše vody s cukrem a posypeme skořicí. Necháme zchladnout a dáme na dort. Necháme vychladit.
Vytisknout recept (PDF)