Bezlepkový ZEBRA Cake
Postup přípravy
Rozdělíme si žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, žloutky smícháme s cukrem a vyšleháme do pěny. Smícháme mouku s kakaem a střídavě s mlékem zašleháme do těsta. Nakonec ručně přidáme bílky a opatrně promícháváme, aby se obě hmoty pěkně spojily. Vymažeme formu na chléb nebo biskupský chlebíček tukem a vysypeme polohrubou rýžovou moukou, vlijeme směs a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 35-40 minut. Dopečené těsto poznáme podle odlepujících se okrajů. Necháme vychladnout při pokojové teplotě. Smícháme si 1 bílek s citronovou šťávou a moučkovým cukrem a třeme, dokud se přísady zcela nespojí a nevznikne hutná bílá hmota - citronovo-bílková poleva. Čokoládovou polevu připravíme klasicky - dle návodu na sáčku nebo rozehřátím/rozpuštěním čokoládových dukátů na polevu. Citronovou polevu přelijeme do zdobícího sáčku a vytvoříme mřížkování. Necháme chvíli ztuhnout a lžičkou dotvoříme čokoládovou polevu (rozpuštěná čokoláda s trochou másla) dle fantazie.
Vytisknout recept (PDF)