Kategorie receptů
Bábovka ořechovo-jablečná bez lepku
Počet ingrediencí
6
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
29 g
Doba přípravy
35 minut
Bez lepku
Postup přípravy
V jedné misce vyšleháme 5 bílků v tuhý sníh. V druhé misce vyšleháme 5 žloutků s trochou cukru v tuhý krém. Ve velké míse smícháme mouku, cukr, nastrouhané jablko a mleté ořechy s vyšlehávaným sněhem, vyšlehanými žloutky. Nakonec přidáme do této směsi půl sáčku do pečiva a jemně promícháme. Těsto dáme do bábovkové formy , kterou předtím promažeme a vysypeme moukou. Pečeme na 170 °C asi tak 45 minut.
Vytisknout recept (PDF)Vejce
250 g
Vlašské ořechy jádra
100 g
Cukr krystal
150 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
150 g
Jablka červená
70 g