Kategorie receptů
Zapečený chřest parmazánem
Počet ingrediencí
7
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
12 g
Doba přípravy
25 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Chřest omyjeme a osušíme, poté oloupeme spodní část. Na pánvi rozehřejeme olivový olej (1 PL), přidáme větvičku rozmarýnu, chřest, šalotku a vše orestujeme. Podlijeme bílým vínem, jemně osolíme a přikryté dusíme na mírném plameni 3 minuty. Chřest vložíme do zapékací mísy a necháme péct. Když jsou chřest i hranolky upečené, ještě horké je posypeme strouhaným parmazánem, pokapeme (lanýžovým) olejem a necháme ještě 5 minut v troubě, aby se sýr rozpustil.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
30 g
Chřest zelený
1000 g
Rozmarýn čerstvý 18 g
20 g
Olivový olej
15 g
Chardonnay pozdní sběr víno polosuché bílé 0,75 l
50 g
Parmazán 100 g
50 g