Kategorie receptů
Pikantní zelné závitky
Počet ingrediencí
15
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
84 g
Doba přípravy
50 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Hlubokou zapékací mísu vymažeme olejem. Troubu předehřejeme na 170°C. Dáme si vařit rýži podle návodu. 4 velké bílé zelné listy blanžírujeme asi 5 minut, aby byly měkké. Necháme je okapat a odstraníme tvrdé stonky. Cibulku si nakrájíme nadrobno, stroužek česneku nasekáme. Na pánvi rezehřejeme olej a osmahneme cibuli a česnek. Přidáme protlak, cukr, rybíz, mandlové plátky, skořici, nasekanou petrželku a vařenou rýži. Promícháme a odstavíme z ohně. Na okraj každého zelného listu dáme 3 lžíce směsi a zarolujeme. Rolády omotáme provázkem a dáme do zapékací mísy a přelijeme 200 ml vývarem s bujónem. Překryjeme alobalem a pečeme 30 minut. Jogurtová zálivka: Jogurt, podravku a citrónová šťáva. Zelné závitky podáváme se zálivkou. Příloha rýže.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Zelí bílé
40 g
Česnek
3 g
Petrželová nať
10 g
Mandle jádra 200 g
20 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
300 g
Jihočeský jogurt bílý min. 25% 200 g
200 g
Pitná voda nesycená
200 g
Cukr krystal
40 g
Rybíz červený
50 g
Skořice mletá 40 g
4 g
Podravka natur přísada do jídel 150 g
5 g
Olej slunečnicový
30 g
Bez lepku Zeleninový bujón 56 g
15 g