Kategorie receptů
Odpalované těsto na slano
Počet ingrediencí
9
Počet porcí
10
Sacharidy na jednu porci
15 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Z másla, mléka a mouky uvaříme hmotu, kterou necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty postupně zašleháme 2 vajíčka. Poté přidáme na jemno nakrájenou cibulku, anglickou slaninu, nastrouhaný sýr, hořčici (1 ČL) a kypřící prášek (1 ČL). Vše pečlivě promícháme. Na pečící papír pytlíkem tvoříme tvary dle libosti (pusinky, věnečky, tyčky). Jak správně upéct odpalované těsto? Trouba musí být předehřátá na 230 °C - pečeme 10 minut poté troubu stáhneme na 180 °C. a pečeme dalších 15 minut. Po celou dobu pečení nesmíte troubu otevřít!
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
40 g
Vejce
100 g
Staročeská slanina 1,9 kg
50 g
Jihočeský eidam 45 % plátky 100 g
100 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
160 g
1,5% UHT mléko Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
260 g
Krajanka máslo 250 g
100 g
Kypřící prášek do pečiva 12 g
6 g