Kategorie receptů
Noky se smetanovo žampionovou omáčkou
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
43 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Podle základního návodu na přípravu bramborových noků uvaříme noky z 200 g směsi na bramborové těsto. Směs zalijeme vodu (300 ml) a zamícháme. Necháme asi 5-10 minut odležet a důkladně prohněteme. Tvarujeme noky a vaříme v mírně osolené vodě podle velikosti 4-6 minut.
Středně velkou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na půlměsíčky.
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme cibulku a za občasného promíchání čekáme, dokud nezesklovatí. Přidáme hladkou mouku, vytvoříme jíšku.
V druhé pánvi (popř. hrnci) opět rozpustíme kousek másla, přidáme žampiony a restujeme, dokud nezměknou. Poté je přidáme k jíšce a vše zalijeme smetanou. Smetanovo-žampionovou omáčku provaříme, osolíme a opepříme.
Cibule volná
40 g
Jedlá sůl
5 g
Žampión zahradní 500 g
200 g
Pepř černý mletý 20 g
2 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
7 g
Krajanka smetana ke šlehání 250 ml
350 g
Krajanka máslo 250 g
60 g