Kategorie receptů
Lilek se sýrem v bramboráku
Počet ingrediencí
14
Počet porcí
3
Sacharidy na jednu porci
23 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Lilek oloupeme a nakrájíme na tenká cca 0.5 cm kolečka. Osolíme z obou stran a necháme vypotit. Brambory nastrouháme a necháme chvíli odstát. Po té slijeme přebytečnou vodu. Přidáme vejce a zbytek surovin. Umícháme bramborákové těsto. Ze sýru vykrojíme stejně velká kolečka jako jsou z lilku. Mezi dvě osušená lilková kolečka vložíme sýr a přimáčkneme. Lehce je poprášíme moukou a obalíme v těstíčku. Vkládáme do horkého oleje a pozvolna smažíme z obou stran.
Vytisknout recept (PDF)Brambory
100 g
Cibule volná
40 g
Lilek
200 g
Česnek
5 g
Jedlá sůl
5 g
Kmín celý
1 g
Tylžský sýr 45% plátky 100 g
70 g
Valašská kyška 1,5% 400 g
20 g
Majoránka 7 g
2 g
Pepř černý mletý 20 g
3 g
Strouhanka bez lepku B 500 g
20 g
PROMIX®-UNI - univerzální mouka bez lepku 1000 g
20 g
Olej slunečnicový
20 g