Kategorie receptů
Langoše
Počet ingrediencí
4
Počet porcí
7
Sacharidy na jednu porci
30 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Na přípravu potřebujeme: 250 g univerzální směsi, 160 ml vody, 1/3 lžičky cukru, ½ kostky (21 g) čerstvého droždí.
Z vlažné vody, cukru a droždí připravíme kvásek, který necháme vzejít. Do mísy vsypeme 250 g univerzální směsi a přidáme kvásek. Těsto necháme asi 15 minut kynout. Lžící namočenou v oleji vykrajujeme kousky těsta, z kterého uděláme kuličky. Rukama potřenými olejem z kuliček vytvarujeme langoše. Smažíme v rozpáleném oleji na pánvi nebo ve fritéze dozlatova.
Vytisknout recept (PDF)
Fala 42 g
21 g
Pitná voda nesycená
160 g
Cukr krystal
5 g