Kategorie receptů
Dýňové rizoto z pečené dýně Hokaido
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
2
Sacharidy na jednu porci
28 g
Doba přípravy
30 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nejdříve předehřejeme troubu na 200 °C. Dýni Hokaido omyjeme, následně nakrájíme na měsíčky, vydlabeme je od semínek a oloupeme slupku. Takto připravenou dýni pokládeme na pečící papír. Dýni pokapeme olivovým olejem a osolíme. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 minut, do té doby, než dýně změkne. Upečenou dýni rozmačkáme v hrnci, přidáme trochu smetany a rozmixujeme. Množství smetany se odvíjí od toho, jakou konzistenci preferujeme. Dýňové pyré v hrnci dáme na plotýnku a chvíli ohříváme. Mezi tím si připravíme naši rýži. Vyjmeme ji z obalu a minutu proplachujeme pod studenou vodou. Následně rýži přidáme do pyré a vše pečlivě promícháme. Rizoto dochutíme solí a servírujeme ozdobené (kozím) sýrem, granátovým jablkem a tymiánem.
Vytisknout recept (PDF)Dýně Hokkaido
400 g
Jedlá sůl
2 g
Tymián čerstvý
2 g
Olivový olej
20 g
30% UHT smetana Mlékárna Pragolaktos 0,5 l
200 g
Granátové jablko 250 g
60 g
Ovčí sýr přírodní
100 g