Kategorie receptů
Dýňové rizoto
Počet ingrediencí
8
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
73 g
Doba přípravy
45 minut
Bez lepku
Postup přípravy
Nakrájejte dýni na kousky cca 2-3 cm a dejte vařit do osolené vody na 5 minut. Přidejte rýži, občas promíchejte a nechte probublávat 15 minut. Po 15 minutách rozpalte na pánvi olivový olej a 30 vteřin smažte šalvějové lístky, osušte je do ubrousku. Touto dobu by mela být dýně i rýže uvařená a tekutina absorbovaná, vmíchejte tedy máslo, parmezán, sůl a pepř podle chuti. Servírujte posypané parmazánem a nalámanými lístky.
Vytisknout recept (PDF)
Dýně Hokkaido
500 g
Jedlá sůl
4 g
Šalvěj
15 g
Olivový olej
20 g
Parmazán 100 g
80 g
Rýže dlouhozrnná 400 g
300 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g