Kategorie receptů
Bezlepkový houskový knedlík s vejcem
Počet ingrediencí
10
Počet porcí
4
Sacharidy na jednu porci
55 g
Doba přípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup přípravy
Do mísy dáme mouku, vytvoříme důlek, ve kterém uděláme kvásek z vlažné vody, droždí a cukru. Necháme cca 10 minut odstát, přidáme 1 vejce a vytvoříme knedlík. Knedlík vaříme v osolené vodě cca 25 minut, po 15 minutách knedlík otočíme.
Knedlík si pokrájíme na kostičky, mezitím na másle osmažíme cibuli, poté vložíme pokrájený knedlík, chvíli osmahneme, rozklepneme 6 vajec a zamícháme. Poté osolíme, opepříme a posypeme petrželí.
Vytisknout recept (PDF)Cibule volná
80 g
Jedlá sůl
6 g
Petrželová nať
4 g
Fala 42 g
20 g
Pitná voda nesycená
125 g
Cukr krystal
4 g
Jizerka přirozeně bezlepková směs univerzální (zelená) 1000 g
250 g
Pepř černý mletý 20 g
4 g
Krajanka máslo 250 g
50 g